Torsdag 2. mars var det duket for avreise til Italia, med oppmøte 11.30 på Torp. Turen startet godt for Fredrik som kom for seint til oppmøte, Andrea som presterte med overvekt på bagasjen, i tillegg til noen uheldige skjebner i sikkerhetskontrollen. Penger i botkassa vertfall. Vi kom oss på flyet til Milano og hoppet på bussen som tok oss til Alba hvor vi skulle tilbringe den neste uken. Der ventet det mat og samtlige spillere har fått prøvd matkombinasjoner som vi ikke var vandt med i løpet av turen. 

Fredag startet med en lett økt på morgenen for å få gårsdagens reise ut av beina og for å forberede til kamp. Kvelden gikk til kamp mot Alba (husker ikke hva de het), hvor vi tok en solid 8-1 seier. Vi har lært at det nok ikke er selve fotballene som prioriteres i Italia, og Anni kommer nok aldri mer til å klage på at fotballene på SF er dårlige. #badeball. Lørdagen startet med en fin restitusjonsøkt på morgenen før det var duket for en tur til Milano, først for å se cupsemifinale mellom Inter Milano og Juventus. Så fikk vi noen timer i Milanos gater til å shoppe og få tak i noe god italiensk mat. Noen var mer heldige med maten enn andre, men undertegnede fikk vertfall tak i pizza til slutt. 

Søndag var en tyngre dag treningsmessig, med to økter som inneholdt blant annet stafetter og spill. Det ble selvfølgelig tid mellom øktene de fleste dagene til å steikes i sola og nyte varmen. Søndag kveld hadde vi et møte hvor vi fikk diskutert litt hvordan vi ønsker å ha det i laget, hvor alle fikk komme med sine innspill. Mandag startet som de andre dagene med en tidlig økt, før det var satt av tid til fritid. Noen brukte denne tiden på egentrening på feltet, noen rotet seg bort på en vingård bak leilighetskomplekset, mens andre testet ut klatresenteret i nærheten. 

Tirsdag var kampdag, og det ble en tidlig økt før vi satte oss på bussen til Torino for å spille mot Torino FC, kampen der endte 4-0. Dette var en kamp hvor banen var smalere enn vi var vandt med, og igjen spilte vi med en ball som minnet mer om en badeball. Vi hadde derimot lært fra forrige kamp at vi måtte konsentrere oss om det vi selv kunne gjøre noe med, og spilte oss til flere store sjanser i tillegg til de fire målene vi scorte, til tross for forholdene. I tillegg fikk vi jobbet mye med frispillingen i løpet av kampene. 

Onsdag var siste fulle dag, og vi startet med en restitusjonsøkt med dritten i midten hvor trenerteamet også fikk kjørt seg. Noen i trenerteamet må kanskje passe på luka, og Marco kan skryte på seg hele ingen botfrie dager på turen, x antall luker i firkant, og troner på toppen av botlista med god avstand ned til neste på lista. Spillerne har klart å holde bøtene på et moderat nivå, til tross for at lagets politi (Anni & Andrea) styrer med jernhånd. Senere på onsdag hadde vi en styrkeøkt på fotballbanen som ble fulgt opp med litt frivillig fotball etterpå. Onsdagskvelden var satt av til en sosial kveld hvor vi hadde pizza, underholdning av nykommerne og god stemning. 

Lasse var i godhjørnet da han booka flybillettene, så siste dag i Alba startet ikke før 05.30 med oppmøte i resepsjonen og avreise fra Alba 05.40 for å rekke flyet hjem til Sandefjord. Nå har vi kommet oss vel hjem og ser tilbake på en treningsleir fylt med mange gode minner, mye sosialt samvær og gode fotballtreninger, hvor vi har kunnet jobbe i bedre værforhold enn hjemme samtidig som vi har blitt en mer sammensveiset spillegruppe. Det har i tillegg blitt lagd en rekke TikToker og flere gode innslag på Instagram og Facebook som det anbefales å sjekke ut!

Arrivederci Italia